Son Dakika Kocaeli Haberleri

Reklamı Kapat

Tekno-Baklava geliştirilecek

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından Öğr. Görevlisi Salih Kükrek’in koordinasyonu ile her hafta düzenlenen “Girişimcilik ve Patent Sohbetleri” etkinliğinin son programı gerçekleştirildi.

Büyütmek için resme tıklayın

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından Öğr. Görevlisi Salih Kükrek’in koordinasyonu ile her hafta düzenlenen “Girişimcilik ve Patent Sohbetleri” etkinliğinin 2018-2019 döneminin son programına Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü katıldı.

AR-GE ÇALIŞMALARI

Gebze Teknik Üniversitesi Teknopark A.Ş. (GTÜ Teknopark A.Ş.) Genel Müdürü Mustafa Güray Değerli açılış konuşmasında “Üniversite olarak bilginin ve Ar-Ge tabanlı fikirlerin ticari değer oluşturulması adına teknopark kuruluşumuz tamamlanmıştır. Artık Ar-Ge çalışmalarının katma değer haline gelmesi için güçlü bir ekosistem yanı başınızdadır. Baklava, geçmiş tarihimizin bırakmış olduğu büyük bir mirastır. Nadir Beylerin de baklava konusunda Osmanlı Saraylarına dayanan tarihi hikâyesini birazdan dinleyeceğiz. Bizler de baklavanın ilk gün ki tazeliğinin korunması ve iklim-ortam şartlarına karşı dayanıklılık geliştirmesi adına Ar-Ge faaliyetlerine başlamak istiyoruz.” dedi.

“SARAY TATLISIYDI”

İstanbul Karaköy’de 70 yıldan bu yana hizmet veren Güllüoğlu’nun sahibi Nadir Güllü ise yaptığı konuşmada, "Bir işte başarılı olmak istiyorsan ya o işin aşığı ya da muhtacı olacaksın" dedi. Güllü, "Bir işi eliyle yapan işçi, beyniyle yapan usta hem beyni hem kalbiyle yapana da zanaatkar denir. Bir işin ya aşığı ya da muhtacı olacaksın. O zaman başarırsın. Allah rahmet eylesin benim babam 70 yıl öne bu işin hem aşığı hem muhtacıymış Antep’ten çıkmış Karaköy’e gelmiş. Fıstığın ne olduğunu bilmeyen insanlara fıstığı anlatmış. Çünkü bir saray tatlısı olan baklavanın fıstıklısını kimse bilmiyordu. Fıstığı bilen yoktu”  diye konuştu

SEVEREK YAPACAKSIN

Baklavayı severek yapmanın önemli olduğunu belirten Güllü; “Yetenekli ustaların aracılığıyla da baklava yayılıyor. İş güzel yapanındır. Bizim mesleğimiz ahilik mesleği. Bıçağın takırtısı, oklavanın tıkırtısı, baklavanın hışırtısı, mermerin zıngırtısıdır" ifadelerine yer verdi.

29 Aralık 2018 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz


Şehir Markaları

1 yıllık yayın süresi ve makul bütçesi ile markanızı şehrinizde parlatın, bu tanıtım fırsatını kaçırmayın!

0 (262) 323 39 17
Reklam bilgi

Anket Kocaelispor bu sene şampiyon olur mu?