Reklamı Kapat

Karamürsel, bu Ramazan da ‘Simit Dolması’na doydu

Karamürsel’e özgü olan ve Ramazan ayı ile bütünleşen simit dolması, bu Ramazan’da da iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezlerinden oldu

+2
Haber albümü için resme tıklayın

Karamürsel’e özel olarak yılın sadece bir ayında hazırlanan simit dolması, bu yıl da raflarda yerini aldı. Karamürsel’in has yöresel lezzetlerden olan dolmalık pide, bir parça kesilerek, peynir ve kıyma doldurularak hazırlanıyor. Ramazan ayında sofraların vazgeçilmez yemeği olan simit dolması Karamürsel’de uzun süredir süregelen bir gelenek yaşatılıyor.

ÇEŞİTLİLİK ARTIYOR

Sadece Karamürsel’e ait olan simit dolması simidini, sadece Karamürsel’de bulunabiliyor. Vatandaşlar, bu yöresel pide çeşidini de bu yıl da Karamürsel’in bütün fırınlarından gönül rahatlığıyla temin edebilecek. Ramazan ayında, özenle kurulan sofralarda bu aya özgü hazırlanan lezzetler ile birlikte çeşitlilik de artıyor. Sahur ve iftar sofralarında uzun süre tok tutma özelliğine sahip olan ve isteğe göre hazırlanan simit dolması da bu lezzetler arasında yer alıyor.

370 GRAM 3,50 TL

Karamürsel’de Ramazan öncesi büyük bir hazırlık yapan fırıncılar, simit dolması satışlarına başladı. Karamürsel’e has lezzetlerden olan simit dolması, 370 gram 3 lira 50 kuruştan satışa sunuluyor. Simit dolmasını alan vatandaşlar ise, simit dolmasından bir parça keserek içini isteğe göre peynir veya kıyma gibi malzemelerle dolduruyor. İlçenin bütün fırınları simit dolmasını Ramazan aylarında çıkarıyor, yılın diğer aylarında da çıkartılıyor.

SİMİT DOLMASI NASIL YAPILIR?

Simit dolması, Karamürsel’deki ekmek fırınlarında simit biçiminde yapılan bir pide çeşidi. İç harcı ekşimik peynir ya da kıyma ile yapılabilir. Ekşimik peynir veya kıyma, ince kıyım maydanozla karıştırılır. Simit dolmaları belli ölçüde kesilir ve iç hamuru çıkartılır. Bir kaptaki suya batırıp çıkartılır böylece pide yumuşar. Önceden hazırlanan harç, aynı içli köfte gibi içine konulur ve avuç içiyle bastırılarak kapatılır. Makbul olanı çırpılmış yumurta ve süt karışımına batırılıp kızgın yağda kızartmak olsa da isteğe göre fırında da kızartılabilir. Biraz soğuduktan sonra servise hazır hale gelir.

27 May 2020 - 16:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.




Anket Size göre en güvenli ulaşım aracı hangisi?