Reklamı Kapat

Pandemiye karşı meyve suyu içtik

Pandemi sürecinde sağlıklı beslenme ve bağışıklık sistemini güçlendirmenin öne çıkması meyve suyu sektörüne yaradı

Dimes Genel Müdürü Ozan Diren, doğal beslenmenin öne çıktığı bu dönemde meyve suyuna talebin arttığını belirterek, “Meyve ve meyve sularına ilgi arttı. Vitamin, mineral alımı önem kazandı. Taze sıkma meyve suları daha çok talep gördü. Smoothie olarak kabul edilen kategori de gelişti” dedi. Pandemi döneminde ev içi tüketimin arttığını ve daha büyük ambalajlara yönelme olduğunu da dile getiren Diren, “Litrelik ürünler daha çok alındı. Ama normalleşmeyle beraber daha küçük ambalajların tüketimine yeniden kayış var. Düşük gramajlı, bakkallarda satılan ürünlerin satışı arttı. Haziran ayı iyi gidiyor ama henüz pandemi öncesindeki hacimlere ulaşmadık” diye konuştu.

ŞEFTALİ TERCİH EDİLİYOR

Ozan Diren, Türkiye’de halen en çok tüketilen meyve suyunun şeftali olduğunu söylüyor. Onu vişne, portakal ve karışık meyve suyu takip ediyor. Türkiye’de yıllık kişi başı meyve suyu tüketimi 10 litrenin altında. Bir önceki yıla göre nektar kategorisinde düşüş, yüzde yüz ve sıkma kategorisinde artış var. (Milliyet)

19 Haz 2020 - 16:12 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.




Anket Dilovası Belediyesi'nin hizmetlerinden memnun musunuz?