Kurbanlık seçerken nelere dikkat edilmeli?

Acıbadem Ankara Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş, Kurban için mutlaka veteriner kontrolünden geçmiş hayvanların tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Güneş,“Kurbanın uygun koşullarda kesildiğinden emin olmalısınız. Yeni kesilen kurbanın etinin sindirimi ve pişimi zor olur. Bu durum midede hazımsızlık, mide ve bağırsak problemlerine sebep olabilir. Bu nedenle etlerin 1-2 gün buzdolabında bekletilmesi daha uygun olacaktır. Sonrasında ise saklama koşulları oldukça önemlidir. Düzgün ve yeterli saklama koşullarında saklanmayan etin besin zehirlenmelerine neden olabileceği unutulmamalıdır. Uygun koşullarda saklanmayan ve pişirilmeyen etler, salmonella, e.coli gibi mikroorganizmaların neden olduğu zehirlenmelere sebep olabilir. Her zaman olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da sağlıklı beslenme ilkelerine uymaya, yiyecek seçimine, porsiyon kontrolüne dikkat edilmelidir.” dedi.

29 Tem 2020 - 15:27 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.




Anket Kocaeli'de ulaşımı pahalı buluyor musunuz?