Özel öğrenciler israfa dikkat çekti

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün 150'den fazla ülkede kutladığı 16 Ekim ‘Dünya Gıda Günü’ nedeniyle Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde özel bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte özel öğrencilere sağlıklı beslenme ve gıda israfı konusunda eğitim verildi. Mutfak atölyesi olarak gerçekleştirilen etkinlikte gıda israfı ile mevsime göre sebze ve meyve tüketimi gibi temel konulara dikkat çekildi.

EN BÜYÜK İSRAF EKMEKTE

İçinde bulunduğumuz salgın nedeniyle sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına uyularak verilen eğitimde, ülkemizde en çok israfın ekmekte olduğu belirtildi. Bu kapsamda mutfak atölyesi öğrencileri bayatlayan ekmeklerin geri dönüşümü ile tekrardan kullanımına yönelik bilgiler ve pratik tarifler verildi.

- Kocaeli Gazetesi, Gündem bölümünde yayınlandı
https://www.kocaeligazetesi.com.tr/haber/5610511/ozel-ogrenciler-israfa-dikkat-cekti